Saxe Coburg

Saxe Coburg

This project at Saxe Coburg Street, Edinburgh involved converting an existing stone built garage into a new office space.  The existing structure was improved and braced with new timber and, where possible, much of the existing material was retained.

Summary of works carried out:

  • New 15 pane double door set
  • 3 new remote operated velux and 2 new shuttered tilt-and-turn windows
  • re-work of existing roof structure and covered with rubber membrane
  • walls insulated to latest spec and plasterboarded
  • new insulated subfloor and interior framing
  • new fireplace with granite mantelpiece and wood-burning stove
  • solid oak parquet flooring laid herring-bone style
  • new solid wood internal doors
  • painting and plaster work

This project was completed in April 2014